Bakan Taner Yıldız: 205 işçi kardeşimizi kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Bakan Taner Yıldız: 205 işçi kardeşimizi kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 02:16

Türkiye’yi yasa boğan kara haberi madende inceleme yaptıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıkladı. Faciadan 13 saat sonra, sabaha karşı saat 05:00’da açıklama yapan Taner Yıldız, 201 işçinin hayatını kaybettiğini 80 işçinin de yaralandığını açıkladı. Yıldız, "Sayının artmasından endişe ediyoruz" dedi. Son bir açıklama yapan Yıldız, ölü sayısının 205'e yükseldiğini, 80 yaralıdan 20'sinin kurtarma çalışmaları için gelenler olduğunu belirtti ve Başbakan'ın öğle saatlerinde Soma'ya geleceğini ve ulusal yas ilan edilebileceğini sözlerine ekledi.

Bakan Taner Yıldız: 205 işçi kardeşimizi kaybettik
Soma'da maden faciası

Haberin Devamı



İŞÇİ YAKINLARININ GERGİN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR/ FOTOGALERİ

SOMA'DA MADEN FACİASI / FOTO GALERİ

#somafaciası
Maden ocağında meydana gelen kaza sonrası son gelişmeleri, yakınlarından haber almak isteyenlerin buluşabilmesi ve haber almasını sağlayabilmek için Hürriyet Sosyal'de#somafaciası hashtagi ekleyerek bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.

Ölümlerin karbonmonoksit zehirlenmesinden olduğunu belirten Bakan Yıldız gecenin ikinci açıklamasında şunları söyledi:

“Zaman aleyhimize ilerliyor, zaman ilerledikçe sıkıntımız ve ölü sayısı da artıyor. Şu ana kadar 201 işçi kardeşimizi kaybetmiş bulunuyoruz. Kendisi çıkan ve ilk müdahaleyle çıkarılan 363 kişi tahliye edilmiştir. Olay olduğu sırada 787 işçi kardeşimiz içeride çalışıyordu. Hâlâ içeride olan çok sayıda işçi var. Toplam yaralı sayısı 80, bir işçinin durumu ağır. Herkes imtihan veriyor, sabaha kadar içerideki kardeşlerimizi de çıkarmak zorundayız. Bu arada sosyal medyada yapılan açıklamalarda infial yaratabilecek şeyler söylendiğini üzüntüyle duyuyoruz. Maden ocağının 1 yıllık olduğu ve kan arandığı şeklinde yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Hepimizin canı gidiyor. Zaman ilerledikçe rakamın artmasından endişe duyuyoruz. Denetim ve teftişlerle ilgili bir şey söylemem mümkün değil. O bu gecenin gündemi değil. Bir enerji bakanı olarak en zor görevlerimden birini yapıyorum ve bunun daha da büyüyeceğinin sıkıntısını yaşıyorum. Sağlık Bakan Yardımcımız ekibinin başında, ambulans ve kurtarma ekibi sıkıntımız yok. Cenazelerin teşhisiyle ilgili bir sıkıntı yok. Çünkü içeride grizu patlaması olmadığı için işçi kardeşlerimiz karbonmonoksit zehirlenmesinden şehitlik mertebesine ulaştı.”

80 YARALIDAN 20'Sİ KURTARMA ÇALIŞMALARINA GİDENLER

Enerji Bakanı yıldız, sabah saat 08.00 sıralarında yaptığı son açıklamada da 80 yaralıdan 20'sinin kurtarma çalışmalarına gidenler olduğunu, içeride yangının devam ettiğini ve umutların azaldığını söyledi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLEBİLİR

Yıldız, öğle saatlerinde Başbakan'ın da Soma'ya geleceğini ve ulusal yas ilan edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Taner Yıldız: 205 işçi kardeşimizi kaybettik
Faciadaki kahreden ayrıntı

Başbakan'dan Soma için ilk açıklama/Hürriyet TV


Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’ndan Soma’daki maden kazası ile ilgili dün saat 21.30’da yapılan açıklamada, 17 işçinin yaşamını yitirdiği, kurtarılan 19 işçiden yaralı olan 11’inin tedaviye alındığı, 200’ün üzerinde madencinin ocakta mahsur kaldığı belirtildi. Kurtarma çalışmalarının 288 personel ile sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, ekiplerin 4 jeneratör, 1 aydınlatma seti kullanarak içeriye sürekli temiz hava verildiği kaydedildi. AFAD, iletişimde sıkıntı yaşanmaması için mobil baz istasyonları kurdurulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Taner Yıldız: 205 işçi kardeşimizi kaybettik
Ölüm madeninden böyle kurtuldular


BELEDİYE BAŞKANI: 157 MADENCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün ise, dün saat 24.00’te yaptığı açıklamada, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait ocakta meydana gelen faciada, resmi olmayan bilgilere göre 157 madencinin yaşamını yitirdiğini, 75 yaralının bulunduğunu öğrendiğini açıkladı.

Bakan Taner Yıldız: 205 işçi kardeşimizi kaybettik
20 gün önce Soma'ya ret


Manisa İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül de, galerilerin dörtte üçüne girdiklerini, içeride şu anda yangının tamamen söndüğünü, dumanın da büyük ölçüde tahliye edildiğini bildirdi. Kendisinin de gaz maskesiyle galerilerde dolaştığını anlatan Gül, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!